Avantis 95 voor passief wonen

zondag 07 december 2014

Sapa Building System biedt met de Avantis 95 een innovatief raamsysteem voor passief wonen. Het vernieuwende venster­ systeem koppelt de degelijkheid en stevigheid van aluminium aan buitengewone thermische prestaties en komt zowel tegemoet aan de passiefbouwcriteria als aan de eisen van de moderne architectuur. Het maakt voorgoed komaf met de opvatting dat zware raamprofielen inherent zijn aan passiefbouw.

Het systeem dat uit stevige profielen bestaat waarbij de wanden uitgekiend verstevigd zijn, laat zwaardere bv. driedubbele of gelaagde beglazingen toe met een dikte tot 62 mm. Tevens is het bestand tegen extreme weerbelastingen waar hoge gebouwen mee te maken hebben. De Avantis 95 profielen hebben een bijzonder lage U-waarde waardoor de ramen nog beter isoleren. Elk profiel heeft drie kamers en bevat omegavormige glasvezelversterkte polyamidestrips waardoor de warmtegeleiding vermindert. Avantis 95 scoort optimaal op vlak van thermische isolatie en garandeert bovendien een uitstekende lucht- en waterdichtheid.

De profielen van het Avantis 95­systeem zijn bovendien vervaardigd met gerecycleerd aluminium van tweede smelting. Deze verwerkende behandeling vermindert de broeikasgasemissies met 95 % in vergelijking met een primaire productie op basis van bauxiet.

Zijn functionaliteit, duurzaamheid, degelijkheid en flexibiliteit staan garant voor de lange levensduur en de kwaliteit van de met Avantis 95 verwezenlijkte realisaties. Deze passieve totaaloplossing creëert een slank, elegant en vlak uitzicht en speelt bijgevolg perfect in op de moderne architectuurtrends voor duurzaam en gezellig “energiezuinig en passief wonen”.

© 2020 Lippens Aluminium